simülasyon blog

Solidworks Simulation Hangi Çözümleri Sunar?

SOLIDWORKS Simulation, bir ürünün gerçek dünyadaki fiziksel davranışlarını CAD modellerini sanal olarak test ederek tahmin etmek için Sonlu Eleman Analizi (FEA) kullanan, kullanımı kolay bir yapısal analiz araçları portföyüdür. Portföy doğrusal, doğrusal olmayan statik ve dinamik analiz özellikleri sunar.

Solidwork Simulation Kimler Kullanabilir?

SOLIDWORKS Simulation; teknik resim çizimi ve tasarım gerektiren her sektörde rahatça kullanılabilir.SOLIDWORKS® Simulation, SOLIDWORKS ile tamamen entegre çalışan bir tasarım analizi sistemidir. doğrusal ve doğrusal olmayan statik, frekans, termal, yorulma, basınçlı kap, düşme testi, doğrusal ve doğrusal olmayan dinamik ve optimizasyon analizleri için simülasyon çözümleri sağlar. Gerçek dünyada ortaya çıkabilecek büyük sorunları hızlı ve doğru çözücülerden güç alarak tasarım sırasında sezgisel bir şekilde çözmenize olanak sağlar.

Solidwork Simulation Hangi Analizleri Yapabilir?

SOLIDWORKS Simulation, optimum ürün tasarımı sürecinde zamandan ve efordan tasarruf etmenizi sağlayarak pazara sunma süresini kısaltır.

Analiz araçları olmasaydı, bu süreç genel ürün geliştirme döngüleri ile pahalı ve uzun zaman alacak şekilde gerçekleştirilerek yerine getirilebilirdi. Tipik bir ürün geliştirme döngüsü şu adımlardan oluşur:

  • Modeli oluşturma.
  • Tasarım prototipini oluşturma.
  • Prototipi sahada test etme.
  • Saha testlerinin sonuçlarını değerlendirme.
  • Saha testi sonuçlarına göre tasarımda değişiklik yapma.

Bu süreç tatmin edici bir çözüme ulaşılana dek devam eder. Analiz; şu görevleri yerine getirmenize yardımcı olabilir:

Pahalı saha testleri yerine modelinizin testlerini sanal ortamda simüle ederek maliyeti düşürme.

Ürün geliştirme döngüsü sayısını azaltarak pazara sunma süresini kısaltma.

Nihai sonuca varmadan önce birçok konsepti ve senaryoyu sanal ortamda hızla test ederek ürünleri geliştirme ve bu sayede yeni tasarımlara daha fazla zaman ayırma.

Solidworks Simulation Paketleri Nelerdir?

SOLIDWORKS Simulation üç ayrı ürün paketinde sunulmaktadır

Analiz ihtiyaçlarınızı karşılayan SOLIDWORKS Simulation Standard, SOLIDWORKS Simulation Professional ve SOLIDWORKS Simulation Premium.

  • SOLIDWORKS Simulation Standard
  • SOLIDWORKS Simulation Professional
  • SOLIDWORKS Simulation Premium

Solidworks Simulation Standard

SOLIDWORKS Simulation Standard, SOLIDWORKS 3D CAD entegre bir çözümle model tasarımlarında sık karşılaşılan mühendislik sorunlarını doğrusal statik analiz, zaman tabanlı hareket ve yorulma analizi ile sanal bir test ortamında çözebilmenize olanak sağlar. Yerleşik eş zamanlı mühendislik yaklaşımı ile mühendisler SOLIDWORKS Simulation Standard sayesinde ürünlerinin performansını ve ömrünü kolayca test edebilirler.

SOLIDWORKS Simulation Professional

SOLIDWORKS Simulation Professional ürün Mühendislerine frekans (doğal frekanslar ve mod şekli), burkulma, termal, düşme testi, optimizasyon, olay tabanlı hareket analizi (süreç ve görev iş akışı için montaj hareketi analizi) ve basınçlı kap etütleri ile güçlü bir sanal test ortamı sunarak mühendislere oldukça geniş fiziksel koşullar altında ürünlerinin performansını değerlendirme olanağı sağlar.

SOLIDWORKS Simulation Premium

SOLIDWORKS Simulation Premium, doğrusal olmayan ve dinamik yanıt, dinamik yükleme ve kompozit malzemeler için tasarımlarınızı verimli bir şekilde değerlendirmenizi sağlar. SOLIDWORKS Simulation Premium, üç gelişmiş etüt içerir: Doğrusal Olmayan Statik, Doğrusal Olmayan Dinamik ve Doğrusal Dinamik.