SOLIDWORKS NEDİR?

SOLIDWORKS Nedir?

Teknik çizim ve modelleme mühendislikte oldukça önemlidir. SOLIDWORKS; 2D teknik çizim ve 3D katı modelleme yapabilmek için kullanılan bir bilgisayar destekli grafik tasarım (CAD) ve bilgisayar destekli mühendislik (CAE) yazılımıdır. Windows işletim sistemiyle uyumlu ilk 3D modelleme programıdır.

SOLIDWORKS; teknik resim çizimi ve tasarım gerektiren her sektörde rahatça kullanılabilir. Tasarım ve üretim dünyası, bilgisayar destekli üretim ve mühendislik teknolojileri için önemli bir yer tutar. Ayakkabı ve çanta tasarımcılarından spor ekipmanı tasarımcılarına, makine ve kalıp üreticilerinden otomotive kadar birçok sektörden tasarımcı SOLIDWORKS’ü tercih ediyor. Peki, farklı sektörlerdeki tasarımcılar niçin SOLIDWORKS kullanıyor?

SOLIDWORKS; kullanıcı dostu arayüzü ile karmaşıklığa sebep olmaz. Kullanıcının her türlü ürün, makine teknik resim çizimi ve tesis tasarımında kolay bir şekilde ileri düzey modelleme yapabilmesini sağlar. Aynı zamanda; simülasyon, montaj, hareket, katı parça modelleme, e-drawings, araç analisti, PhotoView360, ScanTo3D, DWG editör gibi modülleri içerir. Böylelikle firmanız için yüksek performanslı ve düşük maliyetli bir tasarım programına sahip olursunuz.

SOLIDWORKS İle Neler Yapabiliriz?

SOLIDWORKS 3D çizim konusunda en popüler programlardan biridir. Bunun nedeni, kolay komutlarla en basit teknik çizimlerden en karmaşık 3D modellere kadar tüm modellemelerin yapılabilmesidir. Tasarımlar renklendirilerek gerçeğe en yakın haline getirilebilir.

Şimdi adım adım SOLIDWORKS ne işe yarar, neler yapabiliriz birlikte inceleyelim.

Sketcher: Taslak oluşturma adımıdır. Profil çizimlerini ve profile uygulanacak işlemleri kapsar.

Parça Tasarımı: Görüntü ayarlamaları, katı modelleme, katı modelin translation ile koordinatlarının değiştirilmesi, sac metal şekillendirilmesi ve yüzey modelleme, yüzey oluşturma işlemleri, yüzey tabanlı katı oluşturma, parçaların imali için gerekli olan kalıplamanın uygulanması gibi işlemler bu alanda yapılır.

Montaj Tasarımı: Kısıtlamaların oluşturulması, mekanizmaların hareketi, mekanizmalarda hareket engelleyiciler, mekanizmalarda bağımlı hareketler, montajlara Toolbox yardımı ile parça çağrımı, Smart Mate ile hızlı parça ekleme SOLIDWORKS Montaj Tasarımı kısmında gerçekleşir.

Hazırlık: Teknik resimlerin çıkarılması, görünüm oluşturma, ölçümlendirme, montaj numaralarının girilmesi, şekil ve ölçüsel toleranslar hazırlık aşamasına aittir.

Analiz: Cosmos Works ile basit bir parçanın lineer gerilme analizi ve termal analizi, burkulma analizi, optimizasyon testleri, tasarlanan bir parçanın her türlü sınır şartları altında test edilmesi SOLIDWORKS Analiz kısmında yer alır.

Simülasyon: Cosmos Motion yardımı ile basit mekanizmanın bağlantılarının tanımlanması, bağlantılara sürtünme eklenmesi, çarpışma sonucu oluşması gereken itme momentum değerleri bulunması ve mekanizmanın simülasyonu bulunmaktadır.

SOLIDWORKS Hakkında Bilgi Al!

3D Tasarım için SOLIDWORKS

SOLIDWORKS Standard 3D tasarım çözümü ile hızlı ve kolay bir şekilde parçalar, montajlar ve 2D teknik resimler oluşturabilirsiniz. Sektöre özgü sac levha, çelik konstrüksiyon, yüzey modelleme ve kalıp araçları ile herhangi bir tasarım işini kolaylıkla gerçekleştirebilirsiniz.

Artı olarak eklenen dosya yönetim araçları, fotogerçekçi resim işleme, tersine mühendislik, ECAD/MCAD işbirliği, parça kütüphanesi ve maliyet hesaplama araçları ile tasarım üretkenliğinizi genişletmenize olanak sağlar.

SOLIDWORKS Nasıl Kurulur?

SOLIDWORKS kurulumu, bir indirme veya DVD aracılığıyla gerçekleştirilir. Bu süreçte; kurulum ve yönetici tercihlerini kontrol etmenizi sağlayan Kurulum Yöneticisi, size yardımcı olacaktır. Hangi yükleme yöntemini kullanırsanız kullanın, SOLIDWORKS seri numaranızı sürecin ilk aşamalarında girmeniz gerekir. Seri numaranız, bir ürün sürümüne ve ayrıca dahil edilen işlevlere erişiminiz olduğundan emin olmak için kontrol edilir. SOLIDWORKS kurulumu veya yükseltmesi izinlerle/erişimle ilgili herhangi bir sorun yaşamamak için sisteminizde tam Yerel Yönetici olarak oturum açmalısınız. Kurulumun ardından, işlemi tamamlamak için makineyi yeniden başlatmalı ve kurulumda kullandığınız hesabınızla tekrar oturum açmalısınız.

SOLIDWORKS Kullanmak İçin Sistem Gereksinimleri

SOLIDWORKS’ten maksimum verim elde edebilmek için sistem gereksinimlerini göz önünde bulundurmalısınız. SOLIDWORKS sistem gereksinimleri 2021 yılı itibariyle şu şekildedir:

  • İşlemci ürünleri olarak Windows 10, sunucu ürünleri olarak Windows Server 2016 ve Windows Server 2019’da çalışıyor. Windows Home ürünleri ise desteklenmemektedir.
  • İşlemciniz 3,3 GHz veya üzeri olmalıdır.
  • Minimum RAM gereksinimi 16 GB olarak belirtilmiştir. Büyük modellerin veya simülasyonların daha fazla RAM gerektirebileceğini unutmayın.
  • Optimum performans için SSD sürücüler tavsiye ediliyor. Sabit diskiniz en az 20 GB olmalı ve %10’u boş bırakılmalıdır.
  • Grafik kartları CAD yazılımları için oldukça önemlidir. Ancak iki adet grafik kartının olması önerilmez çünkü SOLIDWORKS ikinci karttan yararlanmaz.
  • SOLIDWORKS; Tasarım Tabloları, Malzeme Listeleri vb. hazırlamak için Microsoft Excel ile uyum içinde çalışır. Microsoft Office 2016 ve 2019 ile uyumlu çalışabilir.
  • Kurulumunuzun başarılı olması ve optimum fayda ile çalışmak için güvenilir bir anti-virüs ürünü kullanmanız önerilir ve her zaman son sürümüne güncellediğinizden emin olun.

SOLIDWORKS sistem gereksinimlerini karşılayan bir bilgisayarda çalışmanın önemli bir detay olduğunu unutmayın.

SOLIDWORKS Kullanmanın Avantajları

Üretkenliği Artırın

SOLIDWORKS tüm uygulamaların sorunsuz entegrasyonunu sağlar. Verileri içe aktarma, dışa aktarma, tercüme etme, dönüştürme, yeniden oluşturma ya da onarma ihtiyacını ortadan kaldırarak birçok alanda zaman kazanmayı sağlarken, ürün geliştirme ve üretim için eş zamanlı bir yaklaşımı destekler. Entegrasyon, veri değiştirme ve güncelleme görevlerini ortadan kaldırır ve bir ürünü pazara sunma süresini kısaltmaya katkıda bulunur.

Maliyetleri Azaltın

SOLIDWORKS hem üretkenliği artırarak hem de artık gerekmeyen görevlerle ilişkili maliyetleri ortadan kaldırarak paradan tasarruf etmenizi sağlar. Ürün geliştirme ve üretim sürecine katkıda bulunan herkese ana tasarım modeline erişim verir. Çünkü görevleri eş zamanlı tamamlamak hem daha verimlidir hem de ilgili materyalleri manuel olarak güncellemeyle ilişkili maliyetleri ortadan kaldırır.

Kaliteyi Artırın

SOLIDWORKS kullanmanın en büyük avantajlarından biri sürecin içinde yaşanan insan kaynaklı hataların ortaya çıkma olasılığını en aza indirgemesidir. Bir entegre PDM sistemi ile merkezi olarak korunan ana ürün veri seti sayesinde veri değiştirme ile ilişkili insan kaynaklı hata olasılığı tamamen ortadan kalkar. İnsan kaynaklı hata olasılığının azalması demek, bir entegre platformun doğası gereği ürün kalitesi üzerinde olumlu etki yaratması anlamına gelir.

İş Birliğini Teşvik Edin 

Günümüzün başarılı ürünlerinin çoğu için farklı mühendislik disiplinlerinin tek bir tasarımda birleştirilmesi gerekir. Bu öğeleri uyumsuz tasarım paketleri kullanıp ayrı ayrı ve sırayla geliştirmek ve sonra birleştirmeye çalışmak yerine SOLIDWORKS yazılımını kullanarak aynı tasarım üzerinde iş birliği yapabilirsiniz.

İnovasyonu Artırın

İnovasyon, lider üreticiler açısından moda olmuş bir sözcükten daha fazlasıdır. İnovasyon; var olan pazarları dağıtabilir, yeni pazarlar oluşturabilir ve pazarda hakimiyet kurmayı sağlayabilir. SOLIDWORKS ile üreticiler geleceğin yenilikçi ürünlerini ortaya çıkarabilecek ürün geliştirme hızına, tasarım esnekliğine ve iş birliği özgürlüğüne sahip olabilir. SOLIDWORKS’ün sağladığı eş zamanlı tasarım; personeli, kalıpların dışına çıkarak daha hızlı, esnek ve iş birliğine dayalı bir ortamda çalışmaya iter.

SOLIDWORKS Eğitimi ve Danışmanlığı

SOLIDWORKS, her yıl daha iyi ve kaliteli ürünler tasarlamanıza yardımcı olmak için yazılım programına yeni özellikler ekleyerek kullanıcı deneyimini geliştirir. Böylece siz de üretim sürecinizi geliştirir ekibinizin daha hızlı ve verimli çalışmasını sağlarsınız.

Yenasoft Yazılım olarak, SOLIDWORKS abonelik anlaşması müşterilerimize özel olarak sunduğumuz destek, yükseltmeler, yeni sürümler, ek özellikler, yazılı ve görsel eğitimler 3D tasarım deneyiminize katkı sağlayarak performans ve üretkenliğinizi artırır; size zaman ve para tasarrufu sağlar.

SOLIDWORKS Abonelik anlaşması yapan tüm müşterilerimizi periyodik olarak yılda dört kez yerinde ziyaret ediyoruz. Böylece tüm soru ve sorunlarınızı uzmanlarımız ile yerinde çözüyor, işinize kolaylık ve hız katıyoruz.

Eğitim ofislerimizde yeni sürümler konusunda ücretsiz eğitimler veriyoruz. Bu eğitimler ile işinizdeki gecikmeleri en aza indirip yeni sürüme kolayca adapte olabilirsiniz.

SOLIDWORKS eğitim videoları, SOLIDWORKS kullanıcı ipuçları, sosyal ağlar ve daha birçok yazılı ve görsel eğitim materyalinin yer aldığı my.yenasoft.com adresindeki Yenasoft Portal’a ücretsiz erişebilirsiniz. SOLIDWORKS’teki tüm yenilikler ve değişiklerden haberdar olabilir, rekabet gücünüzü ve güncelliğinizi kolayca koruyabilirsiniz.

Dünya çapında geçerliliği olan SOLIDWORKS CSWA (Certified SOLIDWORKS Associative) sertifikasyon sınavına ücretsiz katılabilirsiniz. Kullanıcı yeterliliğini doğrulamanıza yardımcı olacak bu sınav ile ekibinizin eksiklerini öğrenip verimliliği artırmak için becerilerini geliştirmelerine yardımcı olmak sizin elinizde..

Çoklu dil desteğine sahip, kapsamlı bilgiler ve kaynaklar içeren büyük bir bilgi bankasına sürekli ulaşabilirsiniz.

Tüm bu özelliklere ve daha fazlasına sahip olmak için bizimle iletişime geçebilir, SOLIDWORKS ile performans ve üretkenliğinizi artırırken zaman ve para tasarrufu sağlayabilirsiniz.