Buluta Geçerek Ürün Geliştirmeyi Hızlandırın

Pandemi ile birlikte, mühendislik ve üretim anlayışı tamamen değişti. İşçi güvenliği gereksinimleri önemli ölçüde arttı. Sosyal mesafe ve diğer sınırlamalar dahil olmak üzere gerekli güvenlik önlemlerini sağlamak ekstra zaman ve para gerektiriyor. Çoğu durumda, işçiler görevlerini saha dışında yerine getirmek zorunda kalıyor. Her zaman öncelikli olan düşük maliyet, marjlar daraldıkça daha kritik hale geliyor.

Bu nedenle, operasyonel ve süreç darboğazlarını ortadan kaldırmak hem mühendislik hem de üretimde başarı için önemlidir. Yalnızca yüksek kaliteli ürünler yaratmak için değil, aynı zamanda bunları rakiplerden  daha hızlı pazara sunmak gerekir.

Ürünlerin tasarımdan üretime başarılı bir şekilde ulaşması, değişen pazar ve ekonomik koşullara uyum sağlamayı gerektirir. Bunu başarmak için birçok küçük ve orta ölçekli üretici, bulut tabanlı ürün geliştirme teknolojilerine yöneldi. Bulut tabanlı teknolojiler; dahili fonksiyonlar ve harici tedarikçiler arasında işbirliği, ürün inovasyonunu hızlandırma, belge ve iş akışı yönetimini iyileştirme konularında üreticilere avantaj sağlar.

3DEXPERIENCE Works gibi bulut tabanlı teknolojiler, sizi daha çevik hale getirir ve operasyonları optimize etmenize yardımcı olur.

Artan İşbirliği

Bulut tabanlı teknoloji araçları, kuruluşların tek bir ürünü piyasaya sürmeye yardımcı olmak için birden fazla disiplini ve paydaşı birleştirmesine olanak tanır. Mühendisler, tek bir entegre ortamda fikir aşamasından teslimata geçebilir. Entegre ürün geliştirme ve işbirliği araçları, ekiplerinizin üzerinde çalıştığı tasarım ve projelerdeki durum hakkında anında görünürlük sağlar.

Şirketler; iletişim silolarını ortadan kaldırarak ortaklar, tedarikçiler ve üreticiler de dahil olmak üzere şirketinizin içindeki ve dışındaki kişilerle çalışmayı kolaylaştırır. Mühendisler ve tasarımcılar tasarımları kolayca paylaşabilir. Mühendis olmayanlar da dahil olmak üzere kilit paydaşların ürün geliştirme aşaması boyunca geri bildirimde bulunmalarına olanak tanır.

Yöneticiler, en erken aşamalardan itibaren tasarım incelemelerine katıldığında kararlar daha hızlı alınır.

3DEXPERIENCE Platformu’nda, 3D ve 2D modelleri önizlemek için ek eklentiler yüklemeye gerek yoktur. Böylece; CAD olmayan kullanıcılar, geliştirme sürecinin başlarında sorunları belirlemek için incelemelere katılabilir. 3DEXPERIENCE Platformu’nda cihazınızda bir CAD aracına erişiminiz olsun veya olmasın; herkes modelleri sorgulayabilir, yakınlaştırabilir, döndürebilir ve ölçüm alabilir.

Hızlandırılmış İnovasyon

Ürünler günlük olarak değişiklik gösterebilir. Değişiklikler, gelecekte kolay erişim ve izlenebilirlik için yakalanmalı, kaydedilmeli ve saklanmalıdır. Önerilen değişikliklerin firmaya ne derece değer ve fayda sağlayacağı, tüm kilit paydaşlar tarafından gözden geçirilmelidir.

Ürün değişikliklerini izlemeyi, yönetmeyi ve otomatik olarak yakalamayı kolaylaştıran bulut tabanlı teknoloji araçları çok önemlidir. Araçlar, geliştirme sürecinde ürünleri ve üretimi yönetmek için kontrollü bir süreç sağlamalıdır. Uzak çalışanlar, satıcılar ve tedarikçiler dahil olmak üzere tüm proje paydaşları için değişiklik eylemleri oluşturmak, atamak ve yönetmek basit olmalıdır. Ekipteki herkes, değişiklik durumunu ve kendilerine atanan eylemleri görmelidir.

3DEXPERIENCE Platformu uygulamaları, tüm bu görevleri ve çok daha fazlasını gerçekleştirebilir. Bu güvenli bulut ortamında ürün inovasyonunu hızlandırabilir, günlük ürün geliştirme sorunlarını ekibinizle gerçek zamanlı olarak çözebilirsiniz. Bulut ortamında aynı anda çalışırsınız ve herhangi bir konumdan iş arkadaşlarınızla işbirliği yapabilirsiniz. Bu da üretkenliği ve ürün yeniliklerinizi pazara sürmenizi hızlandırır.

Daha Verimli İş Akışları

İyi yapılandırılmış bir proje, birkaç farklı insanı içeren aşamalara ayrılır. Bununla birlikte, birçok kuruluş iş süreçlerinin başarısını veya başarısızlığını ölçmez. Yeniden çalışma, gecikmeler, geçici çözümler ve atlanan adımlar hızla karışık bir engel yığınına dönüşür.

Süreç engellerinin nerede olduğunu tespit etmek genellikle zordur. Şirketler sağlam geliştirme süreçlerine sahip olsalar bile süreçteki katılık, görevlerin verimli bir şekilde yapılmasını neredeyse imkansız hale getirir. Mühendisler ve tasarımcılar arasında hayal kırıklığı yaşanmaya başladığında, proje ilerlemesi durma noktasına gelme tehlikesiyle karşı karşıyadır.

3DEXPERIENCE Works uygulamaları; kimin ne yapmakla görevlendirildiğini görmenize ve tamamlanan her aşamada herkesi, tek bir yerden güncel tutmanıza olanak tanır. Ayrıca, tüm ekibinizle iletişim kurmayı ve yönetmeyi kolaylaştıran paylaşılabilir bir panoda görsel iş akışları oluşturabilirsiniz. İş akışları genellikle projeden projeye benzer olduğundan, büyük bir zaman tasarrufu sağlar. Önceden kullanılan bir şablona dayalı olarak otomatik olarak iş akışı oluşturabilirsiniz.

Birçok projede, bazı üyelerin inceleme ve yorum yapma görevleri varken, diğerlerinin ise spesifikasyonu onaylama görevleri vardır. Bu nedenle, kesin rol ve görev tanımlamaları gereklidir. Otomatik e-posta hatırlatıcıları, iletişimin net olduğundan ve beklentilerin karşılandığından emin olmak için atananları görevlerine başlamaları konusunda bilgilendirir.

SOLIDWORKS’ün 3DEXPERIENCE Works portföyü, tüm önemli paydaşlarınızı tek bir işbirliğine dayalı bulut platformunda bir araya getirerek verimli geliştirme için fikir aşamasından teslimata sorunsuz bir şekilde geçmenize olanak tanır. İşinizin her yönünden insanları, uygulamaları ve gerçek zamanlı verileri birbirine bağlamak, yürütmeyi iyileştirmenize, üretkenliği artırmanıza ve yeniliği hızlandırmanıza yardımcı olur.

Şirketinizde bulut tabanlı ürün geliştirme araçlarının gücünden yararlanmak, 3DEXPERIENCE Platformu hakkında daha fazla bilgi almak için bizimle iletişime geçebilirsiniz.